Тиждень Англійської Мови: 10 - 14 квітня 2023 року.

1) Відкриття тижня: вступне слово (Основні моменти).

тиж англ 2023 Фесенко .mp4

2) Виступ Шефа Бондаренка Дмитра: Поширення Досвіду. (Основні моменти)

1) Фуршети (банкети) це уміння працювати ефективно.

2) Важливість гнучких навиків та позитивний приклад.

3) Покращення знань з англійської мови на одну позначку шкали підвищує можливості працевлаштування втричі: необхідність досвіду роботи за кордоном.

3) Стрім від Видавництва "Лінгвіст": Виступ Методиста Вікторії Колесник (Основні моменти).

1) Структура підручника ZNO Leaders.

2) Онлайн ресурси до підручника: Quizlet.

3) Планування самостійної роботи та робота  вдома з різним типами вправ.

3) Стратегії: Exam Tips.

Тиждень Англійської Мови: 1 - 5 квітня 2024 року.

1 квітня.

День 1:  Відкриття тижня англійської мови. 

Учні отримали запрошення та були ознайомлені зі змістом тижня за допомогою Google Classroom, та під час першого уроку (Група П-24); третього уроку (Група П-21) та п'ятого уроків (Група 14).

Шановні здобувачі освіти! В рамках «Тижня англійської мови» запрошую вас переглянути фільм “Captain Phillips” (укр. «Капітан Філліпс») — американський пригодницький трилер режисера Пола Ґрінґрасса, що вийшов у 2013 році. У головних ролях Том Генкс і Бархад Абді. Ця стрічка про виклики, з якими доводиться зіткнутися морякам, знята на основі реальних подій.

На завершення тижня пропонуємо вашій увазі комікс, створений за участі Групи П-11 на основі цього фільму. 

2 квітня.

День 2:  Подія 1 - Вікторина.

contest week of english.mp4

Contest quiz: "Maintenance of power plants and auxiliary mechanisms. "

Учасники групи П-21 взяли участь у вікторині до уроку "Обслуговування енергетичних установок та допоміжних механізмів." У вікторині брали участь 3 команди, кожна з 3 учасників. Команди були такі:

Перемогла команда 2 "Потужні Гребні Гвинти" з капітаном Олексієм Моцарським та його помічником, Олександром Байтимеровим. 

Також, правильні відповіді давали Степан Нерубайський, Георгій Гулак та Максим Ярута. Важливу роль у підтримці команди відіграла вся група П-21.

Учасники вікторини були відзначені призами. В результаті вікторини залишився позитивний настрій і готовність надалі вивчати англійську мову для мотористів.

Було використане програмне забезпечення створене Олексієм Фесенком за допомогою чату AI GPT.

День 2: Подія 2 - Перегляд найзначущіших моментів з фільму 'Captain Phillips'. 

На сьомому уроці, учні групи П-11 переглянули набілш значущі моменти з фільму "Captain Phillipls" англійською мовою, з коментарями викладача. 

Ліцензія від Google Play на пергляд фільму "Сaptain Phillips" придбана Фесенком Олексієм для використання також і під час тижня англійскої мови в ДПТНЗ КВПУВТ.

Під час перегляду фільму також обговорювалися важливі життєві моменти. 

Учні запитали, чи можна дивитися фільми про піратів піратським способом.  Тому відбувся діалог, чому дозволено перглядати лише ліцензійниі фільми. 

Викладач задав запитання, як варто називати: 

Були дані відповіді: браконьєри, убивці, хакери. Також було поставлене інше запитання, як називають тих, хто полюють згідно з ліцензією, хто захищає країну але вимушений убивати, тих, хто користується ліцензійним програмним забезпеченням. 

Були надані відповіді: охотники, захисники та користувачі. 

Тому запитання, які фільми дозволено дивитися вдома було вирішено саме собою - лише ліцензійні. 

День 2: Подія 3 - Затвердження сценарію комікса 

Прияняте рішення затвердити сценарій коміксу з наступним текстом. [PDF]

3 квітня.

День 3: Подія 1 - Фотосесія для коміксу з групою П-11.

Посилання на Гугл Диск. [71 items]

У третій день Тижня англійської мови здобувачі освіти групи П-11 прийняли участь у захоплюючій діяльності - фотосесії. В рамках запланованих заходів було обрано чотирьох студентів для участі у фотосесії для майбутнього коміксу під назвою "Дискусія в приймальній комісії". Ця фотосесія була творчим заходом, спрямованим на візуальне відтворення персонажів коміксу. Учні з ентузіазмом позували перед камерою, уявляючи та втілюючи образи персонажів, яких вони мють зображати у коміксі. 

Даний практичний досвід не лише дозволив їм гарно провести час та продемонструвати свою креативність, але й надав можливість внести свій вклад у створення цікавих навчальних матеріалів для поширення серед своїх однодумців, чи потенціальних абітурієнтів

Взявши участь у цій фотосесї здобувачі освіи активно занурились в англомовне навчальне середовище.

4 квітня.

День 4: Подія 1 - Озвучування коміксу.

Під час четвертого дня Тижня англійської мови здобувачі освіти озвучували комікс, створений в попередні дні. Під час виконання творчого завдання учні отримали новий цікавий досвід, розширили свій кругозір отримали досвід самоорганізації та творчої колективної роботи. 🌟🎙️📖 

5 квітня.

День 5: Подія 1 - Презентація коміксу в Google Classroom.

В перший день Тижня англійської мови здобувачі освіти отримали запрошення переглянути фільм "Captain Phillips", а також обіцяний комікс створений за участі групи П-11. Учні з нетерпінням та цікавістю задавали запитання коли вийде комікс.

I ось нарешті навчання розпочалось з повідомлення в Гугл Класрумі. 

"Добрий ранок Шановні здобувачі освіти, 

Ось і настав день п'ятий Тижня англійської мови, і сьогодні я нарешті представляю комікс, створений учнями групи П-11 після перегляду фільму 'Капітан Філліпс'. Це результат їхньої творчої праці та застосування навичок зі знання англійської мови. 

Переконаний, наш творчий настрій пошириться на Вас. 

Олексій Фесенко"

День 5: Подія 2 - Виступ перед учнями які навчаються за спрямуванням, кухар, пекар та офіціант запрошеного Дмитра Бондаренка - шефа куїаря Британського посольства в місті Києві.

Під час своєї розповіді Дмитро Бондаренко поділився з учнями ключовими аспектами досягнення успіху у галузі харчування. Він особливо наголосив на важливості володіння англійською мовою на рівні розмовної мови та умінні читати оригінальні рецепти.

Після виступу Дмитрові Бондаренку були поставлені такі запитання:

Після завершення розмови Дмитру Бондаренку висловили подяку за цікаву та інформативну розповідь. Ця унікальна можливість спілкування з успішними представниками галузі харчування надихнула і спрямувала здобувачів освіти на шлях досягнення успіху в їхній кар'єрі. Дмитро Бондаренко — приклад успішного шеф-кухаря, який розпочав свій шлях від звичайного учня ПТУ в Києві, розташованого в районі Метро Лісова.